Kurs i brukerinvolvering innen forskning

Bilde: Dagfinn Bjørgen foreleser

Registrer deg her

Vi starter nå opp med et kurs som skal hjelpe deg som har lyst til å lære mer om hvordan du kan bidra til forskning. Dette kurset vil ta opp tema som er relevant hvis du skal være med eller starte opp et forskningsprosess, eller skrive en prosjektsøknad/forskningsstønad. Kurset het tidligere ELF-kurs (Elementær forskningsmetodikk i psykiatri). Etter flere tilbakemeldinger på tidligere kurs har vi nå satt sammen dette nye kurset. Kurset er for deg som har litt kunnskap om forskning og ønsker å lære mer.

Kurset har 20 plasser

Oppstart blir onsdag 17. februar klokken 10.00.

Kurset arrangeres som et webinar med 4 samlinger. Det vil også være mulig å delta på kurset fysisk i våre lokaler i Trondheim.

Kurset passer for deg som selv ønsker å drive med forskning, har erfaring fra forskning eller skal være med på en forskningsprosess.

Tema kurset dekker

 • Rammer for brukerinvolvering
 • Rollen som brukerdeltager
 • Forskningsdesign og metodikk
 • Å skrive prosjektsøknad/forskningssøknad

Kursdager

 • Onsdag 17. februar klokken 10.00 til 14.00
 • Onsdag 24. februar klokken 10.00 til 14.00
 • Onsdag 3. mars klokken 10.00 til 14.00
 • Onsdag 10. mars klokken 10.00 til 14.00

Kursavgift

Påmelding for bedrifter kroner 500,- eks. mva.

Påmelding for privatpersoner kroner 125,- inkl.mva.

Kursholdere

Bilde: Karl Johan Johansen
Karl-Johan Johansen
Dagfinn Bjørgen

Bilde: Juni Raak Høiseth
Juni Raak Høiseth

Karl Johan Johansen

Karl Johan Johansen har vært med i KBT fra oppstart i 2006 og er i dag styreleder for kompetansesenteret. Han har bakgrunn fra undervisning innen psykisk helse og rus ved NTNU/HiST, og har gjennomført og deltatt i rekke evalueringsstudier av psykiske helsetjenester. I det siste årene har Karl Johan vært prosjektleder på norsk side, i et samarbeidsprosjekt med canadiske partnere, “om sammenligning av rammebetingelser og politikk for erfaringskonsulenter”. Han er for øvrig også fagansvarlig for fagskoleutdanningen for erfaringskonsulenter.

Dagfinn Bjørgen

Dagfinn er daglig leder i KBT og leder av utviklingsprosjekter for erfaringskonsulenter innen ambulerende team og kommunale tjenester. Han har blant annet arbeidet med en utredning av hvordan medarbeidere med brukererfaring kan implementeres i Norge og har årelang erfaring som tillitsvalgt i brukerorganisasjoner.

Juni Raak Høiseth

Juni er prosjektkoordinator i KBT. For tiden jobber hun blant annet med evaluering av pakkeforløp innen psykisk helse og rus, og med brukermedvirkning av barn og unge. Tidligere har hun vært erfaringskonsulent i psykiatrisk ambulant rehabiliteringsteam. Hun er aktiv i organisasjonen ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser og har erfaring med arbeid i ulike brukerråd. Juni har vært medforfatter av evalueringsrapport om erfaringskonsulenter i ambulerende team. Hun er utdannet innen kultur- og dramafag. For tiden tar hun en mastergrad i helse- og sosialfag på deltid ved Høgskolen i Volda.

Målet for kurset er at deltagerne har en kjennskap til :

 • Brukerinvolvering innen forskning
 • Ulike former for forskningsprosesser
 • Ulike tilnærminger til forskning
 • Kjennskap til ulike metdoer
 • Kjennskap til hvordan utarbeide en forskningssøknad

Har du noen spørsmål kan du ta kontakt med Stian Pedersen på telefon 92092064 eller på e-post Stian.pedersen@kbtkompetanse.no

Kursdeltagere vil få sendt link til kurset to dager før kurset starter

#checkin_registration .registration, .checkin_registration .registration { float: left; }
/* Next button color */ #checkin_registration button.btn-success { background-color: #E45E26 !important; color: #fff !important; border-color: #62FDF2 !important; } /* Option button color */ #checkin_registration .ticket–amount–button.plus, #checkin_registration button.btn–active { background-color: #E45E26 !important; color: #000 !important; }

(function(w, d) {
d.event_id = 28996;
var headTag = d.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = d.createElement(‘script’);
script.src = ‘https://registration.checkin.no/registration.loader.js’;
script.async = 1;
script.crossOrigin = 1;
headTag.appendChild(script);
})(window, document);


Denne saken ble opprinnelig publisert hos Kompetansesenter for brukererfaring og tjenesteutvikling.