Ung i Trondheim? Din stemme betyr noe for oss!

Hvordan kan barnevernet og hjelpetjenester for deg som sliter med psykisk helse eller rusutfordringer vite hva som er viktig for deg? Jo, da må du fortelle det til noen!

Vi i KBT jobber for at din stemme skal bli hørt av dem som jobber med barn og unge som har det vanskelig. De som jobber med psykisk helse og/eller rus vet masse om hvordan vi mennesker fungerer og hva som kan hjelpe oss å få det bedre. En ting de hele tiden trenger å lære mer om, er hvordan det er å være ung akkurat nå. For selv om mange voksne husker godt hvordan det var å være barn og tenåring, så forandrer verden seg hele tiden.

De som er 30 år nå, hadde for eksempel ikke smarttelefoner da de var tenåringer. Instagram, Snapchat og TikTok eksisterte ikke i 2005. Pandemier var noe som hørte gamledager til og ingen hadde sett en hval med magen full av plast. Ting som var fremmed for mange for 15, 20 og 40 år siden, har blitt mer normalt i dag – på godt og vondt.

Derfor trenger vi hele tiden å lytte til dere som vokser opp i dag for å forstå hvordan dere opplever verden og hva som betyr mest for dere.

Ungdommer i solnedgangDu som er ung i dag har en verdifull stemme. Den trenger vi å høre på når vi jobber med å forbedre tjenestene som skal hjelpe deg. Vi håper du snur deg til oss når du har noe på hjertet.

Hva er viktig for deg?

KBT samarbeider med kommuner, sykehus, barnevern og andre som er opptatt av at barn og ungdom skal få best mulig hjelp når de trenger det. Det hender de spør oss om råd for hvordan de skal få til bedre brukermedvirkning – og det er bra.

Brukermedvirkning betyr blant annet at du som har erfaring fra for eksempel BUP blir spurt om råd om hvordan tjenesten kan bli bedre. Dine erfaringer er kjempeviktige for at vi skal kunne lage gode tjenester og tilbud.

En av de viktigste oppgavene til KBT er å løfte fram stemmen til dem som trenger hjelp. For å få til det må vi snakke med mange folk og lytte til hva de har på hjertet. Vi trenger rådgivere som kan hjelpe oss å få frem de unges stemme både i forskning og andre prosjekter vi driver med. Kanskje kan det være deg?

Jentene i prosjektet min stemme tellerLiva Elvira, Christina, Ellinor og Johanne har vært med i et prosjekt som heter Min stemme teller. De er en viktig ressurs for oss i KBT. Det kan du også bli!

Ung i Trondheim?

Vi har veldig lyst til å komme i kontakt med deg som er mellom 8 og 18 år og bor i området rundt Trondheim. Vi ser for oss at vi kan lage en eller flere grupper som kan møtes og snakke sammen om ulike ting som vi lurer på og som du synes er viktig.

Vil du være med på laget? Eller kanskje du har noen spørsmål?

Send en mail eller SMS til Juni Raak Høiseth i KBT. Hun er ansvarlig for brukermedvirkning for barn og unge, og vil veldig gjerne samarbeide med deg. Juni blir også glad om du ringer henne.

E-post: juni.hoiseth@kbtkompetanse.no

Telefon: 988 88 298

For det er bare du som vet hva som er viktig for deg.

Juni HøisethJuni i KBT jobber for at stemmen til deg som er ung skal bli hørt av dem som jobber med tjenester innen psykisk helse og rus


Denne saken ble opprinnelig publisert hos Kompetansesenter for brukererfaring og tjenesteutvikling.